Duurzaam

Optimal Coffee beschikt over een breed assortiment zoals duurzame koffie, thee en cacao.  De allerbeste kwaliteit heerlijke producten van de allerbeste kwaliteit welke in een modern jasje zijn gehuld. Optimal Coffee staat voor het bevorderen van:

De biologische teelt van gewassen,
Regels ter bevordering van biodiversiteit
het uitsluiten van het gebruik van kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen

De duurzame producten zijn samen zorgvuldig samengesteld waarbij we overigens geen  concessies doen op het gebied van smaak.

Ook tijdens het verwerkingsproces wordt maximale zorg besteedt aan duurzaamheid. Er worden de meest geavanceerde technieken gebruikt om zo veel mogelijk het milieu te ontzien door het terugwinnen van warmte, gebruik van groene stroom, het beperken van het energieverbruik, het verminderen van watergebruik en verder maximaal mogelijke duurzame bedrijfsvoering.

MVO beleid Optimal Coffee

Image [zelfcontrole]Duurzaam ondernemen betekent bovenal verder kijken dan de grenzen van onze eigen onderneming. Vandaar dat de branderij van Optimal Coffee toeziet dat alleen de grondstoffen worden betrokken van plantages waar de arbeiders veilig kunnen werken tegen het acceptabel loon en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. In het assortiment van Optimal Coffee bevinden zich producten die geproduceerd worden onder het keurmerk Fairtrade/Rainforest.

Verpakking; De duurzame producten van Optimal Coffe zijn verpakt in Biologisch afbreekbaar materiaal.

Plastic bekertjes; Optimal Coffee biedt klanten de mogelijkheid voor het retour halen en verwerken van gebruikte kunststofbekers. TNO-onderzoek toont aan dat eenmalige (automaten)bekers, wanneer deze worden gerecycled, in het algemeen minder belastend zijn voor het milieu dan het gebruik van porseleinen kopjes of mokken.