Koffie

Ons beleid: het verzorgen van een ideale melange koffie voor een lekker kopje koffie voor uzelf, uw patiënten, uw medewerkers of gasten. Optimal Coffee heeft, samen met de gepassioneerde experts van de koffiebranderij, koffiesoorten van topkwaliteit ontwikkeld.

De koffie die het meeste wordt verbouwd en gebruikt zijn de twee hoofdsoorten Robusta en Arabica. De mildste variant is de Arabica-boon. De Arabica-boon krijgt meer tijd om te rijpen, is verfijnder en heeft een complexere structuur waarnaast deze ook ruim 60% minder cafeïne bevat dan de Robusta-boon. De Robusta is dan ook een meer pittige boon met een eenvoudigere structuur welke ook meer oliën bevat.

Beide soorten koffiebonen hebben een duidelijk eigen karakter en worden beide door onze melangeurs gebruikt om de diverse soorten overheerlijke melanges voor Optimal Coffee samen te stellen.

Koffiebranden

Optimal Coffee wordt door meesterbranders in een uiterst modern geoutilleerde koffiebranderij gebrand om de constante smaak van onze koffie te garanderen.

Groene koffiebonen hebben van zichzelf geen smaak. Door het branden krijgt de koffie zijn eigen unieke aroma, geur, smaak en kleur.

Het branden van koffie gebeurt in langzaam ronddraaiende trommels welke worden verhit.

Hoe donkerder de kleur des te sterker wordt de smaak. Het vakmanschap van het “koffiebranden” is in deze fase het belangrijkste. Iedere soort bonen vereist een “eigen branding” om het oorspronkelijke karakter van de boon in stand te houden en om de constante kwaliteit koffie te kunnen garanderen.

Koffiebonen

koffie
Het meest ultieme kopje koffie, espresso of cappuccino wordt natuurlijk gezet van verse koffiebonen. Voor elk kopje koffie wordt daarbij automatisch de juiste hoeveelheid bonen gedoseerd. De bonen worden vers gemalen en met de juiste druk wordt een heerlijk kopje koffie gezet met een mooie crémelaag.  

Fresh Brew

freshbrew
Onze Fresh Brew koffie zijn speciale melanges van gemalen koffie welke geschikt zijn voor de snelle Fresh Brew zetmethode. De juiste hoeveelheid koffie voor één kopje koffie wordt daarbij op een filter gedoseerd. Er wordt onder waterdruk een heerlijk vers kopje koffie gezet.

 Vriesdroog

vriesdroog
Het vriesdroogproces is een systeem waarbij een zeer grote hoeveelheid uiterst sterke koffie wordt gezet welke later wordt ingevroren. Binnen het invriesproces wordt de sterke koffie verwerkt tot een concentraat in fijne korrels. Door dit proces zijn we in staat om de smaak en aroma te behouden. Om daarna snel een kopje koffie te kunnen zetten is slechts een minimale dosering nodig. In gemiddeld 8 seconden is er weer een heerlijk kopje koffie, cappuccino of bijvoorbeeld Wiener melange gezet.